De kracht van de typefout

We noemen dit: Kinderlijk eenvoudig & Simpel verdienen aan de naam van de concurrent met een beetje hulp van de consument. Het is (bijna) gratis en bij goed gebruik zeer doeltreffend!

Laten we beginnen met een fictieve casus gebaseerd op werkelijke getallen: Stel, jij bent de directeur van de FEBO en je grootste concurrent is de McDonald’s. Samen hebben jullie het grootste marktaandeel van de Nederlandse Fastfoodconsumptie in handen, en via je website doe jij (net als McDonald’s) aan “Kant en klaar thuis bezorgd”.

Maar McDonald’s doet het daarin in Nederland toch net iets beter qua online-verkoop dan jij: McDonald’s 250.000 bezoekers p/m VS FEBO = 60.000 bezoekers p/m. Gelukkig is er een trucje om toch wat af te snoepen van deze hoge website bezoekers van McDonald’s. 

Dat trucje is de Typo, oftewel de typfout.
Typo’s zijn geen fouten die worden gemaakt door onwetendheid of te weinig kennis van de taal of spelling, maar fouten die worden gemaakt doordat een vinger verkeerd neerkomt op een toets van het toetsenbord.

39 per 100 woorden

Onderzoek wijst uit dat mensen gemiddeld 39 (typ)fouten maken per 100 woorden, dat is 40%. Uiteraard heb je tegenwoordig spellingscontrole, maar deze functie werkt niet voor de URL-adresbalk en daar zit de clou!! Het is namelijk zo dat consumenten die weten waar ze iets kunnen krijgen niet eerst zoeken via de zoekmachines (Google, Bing, Yahoo, enz.), maar ze typen de URL van het bedrijf direct in bij de adresbalk en daarbij is een typefout dus snel gemaakt.

Met een beetje logica is het voorspellen van de meest gangbare typefouten niet zo moeilijk. En zo kun jij, voor maar €10,- per jaar (door het claimen van deze fout getypte URL’s ) de klanten voor de deur van je concurrent weg pikken.

Als ondernemer kun je deze foutieve URL doorlinken aan een “Special Aktie Pagina” (a.k.a. landingpage) met daarop een waanzinnige actie die de bezoeker bijna niet kan weigeren, in deze casus bijvoorbeeld “Gratis friet of een milkshake”. Niet leuk voor de McDonald’s maar wel leuk voor jou … 

Naar onze mening is bovenstaande op het randje van fatsoen, daarom hebben we nog een tip die eenvoudig kan leiden tot meer online omzet, ook nu weer is je concurrent de leverancier van de bezoekers. 

Crisis of niet!
Want wie zijn branch een beetje volgt weet, crisis of niet, er gaan altijd concurrenten failliet (neem maar eens een kijkje [»])! En ook hier liggen weer mooie kansen om de overgebleven concurrenten te slim af te zijn. Zo had die failliete concurrent vast en zeker een mooie URL (www.die-concurrent.nl) welke na het uitspreken van het faillissement onder het beheer van de curator is komen te liggen.

Deze URL is voor de curator vaak niet veel waard, maar voor jou des te meer. Zo kan het zijn dat die failliete concurrent een betere Google-Ranking had/heeft dan jij, of die concurrent had op zijn website meer vaste klanten. Dan is het veelal mogelijk om via een onderhandse verkoop de domeinnaam over te nemen. Waarna jij met een simpele koppeling de klanten van die failliete concurrent naar jouw eigen website dirigeert.

Ondernemen is ook kansen zien!
Wij helpen je graag verder!

Kleine notitie, wij hebben dit artikel voor het eerst geschreven in 2014, en het is vervolgens geüpdatet in 2022. Mogelijk dat de in dit artikel genoemde domeinen inmiddels niet meer beschikbaar zijn.Meer informatie of handige tips nodig?
Neem contact op met jouw Team inHRLEM!
Whatsapp [klik hier]
Mail   info [at] inhrlem.nl
Telefoon: 023 30 40 710
Of gebruik ons contactformulier.
In de regel heb je binnen 24uur een reactie terug en geven we duidelijkheid of wij iets voor je kunnen betekenen.

De kracht van de typefout
Schuiven naar boven