Wat is nou belangrijker?

De volgende vraag stellen wij eigenlijk altijd aan al onze nieuwe opdrachtgevers, omdat het direct iets zegt over de doelen die we gaan nastreven bij het bouwen van een nieuwe website. 

Wat is voor jou belangrijker? De naam van je bedrijf of het product dat je verkoopt?

Als de opdrachtgever kiest voor de naam van het bedrijf, dan hebben we vaak te maken met een gevestigd bedrijf, welke al jaren bestaat en een goede naamsbekendheid heeft opgebouwd binnen zijn branche. Maar bij nieuwe bedrijven is het toch vaker zo dat men kiest voor “het product dat ik verkoop”.  In 80% van de opdrachten zijn wij als team inHRLEM ook van mening dat het product belangrijker is dan de naam van het bedrijf, vaak is de opdrachtgever het met ons eens, soms ook niet, klant is koning!

Waarom is deze vraag zo belangrijk?
Omdat het de strategie bepaalt van je online-aanwezigheid en helemaal als je bijvoorbeeld via je eigen webwinkel fysieke producten verkoopt. Vooraf goed bepalen op welke URL je een website gaat installeren kan je een hoop moeite besparen.

Borduursjablonen

Als voorbeeld, stel je bent zzp-er en je heet Marieke Voorburg en als hobby verkoop je borduursjablonen via je eigen webshop op www.mvoorburg.nl. In onze ogen is dit een gemiste kans voor het vergroten van je verkoop, mvoorburg.nl is namelijk helemaal geen lekker woord voor Zoekmachine Optimalisatie (SEO) in combinatie met borduursjablonen. Wij zouden Marieke dus het advies hebben gegeven om op haar website mvoorburg.nl het verhaal over Marieke te gaan vertellen, inclusief unieke blogs over het ontstaan van elk individueel sjabloon en die vervolgens via allemaal linkjes doorverwijzen naar haar producten op haar webshop: borduursjablonen.nl (= 250 zoekopdrachten per maand).

Positieve back-links
Eén van de meest belangrijke onderdelen van zoekmachine optimalisatie is het hebben van positieve back-links (verwijzingen van andere websites naar jouw website, over dat onderwerp) en dan het liefst onder de noemer “the more the merrier” (de meer, de beter).

Dit komt omdat zoekmachines o.a. zo staan ingesteld dat ze kijken naar het aantal backlinks, veel backlinks betekent “status”, onder de noemer “Die zal wel iets belangrijks (te melden) hebben”. Omdat Marieke haar webshop allemaal pagina’s heeft met borduursjablonen en ook werkt vanuit het domein borduursjablonen.nl krijgt ze vanuit mvoorburg.nl dus allemaal positieve backlinks, want een goed verhaal over borduursjablonen die doorverwijzen naar een website over borduursjablonen is “status”.

En zo komt Marieke met haar webshop dus hoger in Google te staan.

Ondernemen is ook kansen zien!
Wij helpen je graag verder!

Kleine notitie, wij hebben dit artikel voor het eerst geschreven in 2012, en het is vervolgens geüpdatet in 2021. Mogelijk dat de in dit artikel genoemde domeinen inmiddels niet meer beschikbaar zijn.Meer informatie of handige tips nodig?
Neem contact op met jouw Team inHRLEM!
Whatsapp [klik hier]
Mail   info [at] inhrlem.nl
Telefoon: 023 30 40 710
Of gebruik ons contactformulier.
In de regel heb je binnen 24uur een reactie terug en geven we duidelijkheid of wij iets voor je kunnen betekenen.

Wat is nou belangrijker?
Schuiven naar boven